Βολτα Στους Καταράχτες Ζεστών Νερών

73

Στην περιοχή Καταρράκτες Ζεστών Νερών στο Σιδηρόκαστρο Σερρών υπάρχουν δύο καταρράκτες. Στον πρώτο η πρόσβαση είναι από τον ασφαλτόδρομο Σιδηροκάστρου – Σχιστόλιθου, στο μέσον περίπου της απόστασης. Συγκεκριμένα 3km περίπου έξω από το Σιδηρόκαστρο στο δεξί μέρος του δρόμου υπάρχει πινακίδα “Τοποθεσία Καταρράκτες Ζεστών Νερών”. Από εκεί υπάρχει μονοπάτι 50 μέτρων προς τον καταρράκτη. Αν θέλουμε να δούμε τον καταρράκτη από πάνω 100 μέτρα πριν την πινακίδα υπάρχει δρόμος (Διασταύρωση 1) που οδηγεί στο πάνω μέρος του.
Για να επισκεφτούμε τους δύο τεχνητούς καταρράκτες γυρίζουμε άλλα 100 μέτρα προς το Σιδηρόκαστρο όπου υπάρχει η Διασταύρωση 2 με πινακίδα προς το κτήμα Γκάλβα. Ακολουθούμε τον δρόμο και σε 1 km περίπου φτάνουμε στο κτήμα Γκάλβα. Από εκεί ξεκινά χωματόδρομος που σε 500 μέτρα καταλήγει σε μονοπάτι και σε 100 μέτρα βλέπουμε τους δύο τεχνητούς καταρράκτες.
Το πάνω μέρος των 2 τεχνητών καταρρακτών είναι προσπελασιμο απο τον δρόμο Σιδηροκάστρου – Φαιάς Πέτρας. Μετά την διασταύρωση για Σχιστόλιθο πάμε δεξιά προς Φαιά Πέτρα και στα 500 μέτρα υπάρχει πλάτωμα. Κατηφορίζουμε προς το ρέμα και ακολουθούμε την πορεία του για 200 μέτρα περίπου οπότε και φτάνουμε στο πάνω μέρος των καταρρακτών.

Πηγή:https://el.wikiloc.com

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.