Τρανή Αμμούδα Χαλκιδική

38

Η παραλία Τρανή Αμμούδα, γνωστή και ως παραλία Λεβροχιού, βρίσκεται κοντά στον Όρμο Παναγιάς και έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη γαλάζια σημαία. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά, αφού τα ρηχά και ήρεμα νερά της είναι ασφαλή και ιδανικά για ατελείωτο παιχνίδι. Η ακτή είναι μεγάλη τόσο σε πλάτος όσο και σε μήκος και σπάνια παρατηρείται συνωστισμός. Η παραλία διαθέτει αναψυκτήριο με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και άφθονο ελεύθερο χώρο αφού πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σιθωνίας. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της σε συνδυασμό με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση στους επισκέπτες.

Στο βόρειο τμήμα της ακτής υπάρχει ένα ακρωτήρι με τα ερείπια ενός παλιού βυζαντινού πύργου. Εκεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους υπήρχε η αρχαία πόλη της Σίγγου, ενώ κατά το Μεσαίωνα εκεί φαίνεται να υπήρχε μοναστήρι. Από το γραφικό λιμανάκι στον Όρμο της Παναγιάς που βρίσκεται κοντά στη παραλία, αναχωρούν καθημερινά καραβάκια που πραγματοποιούν τον περίπλου του Αγίου Όρους. Η πρόσβαση στη παραλία είναι πολύ εύκολη μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής αλλά και εστίασης.

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.