Το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας: Μια μαγευτική ορεινή απόδραση

16

Το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή χωριά της Ευρυτανίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 720 μέτρων, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καρπενησίου,17 χλμ. Β.-ΒΑ. από την Ιερά Μονή Προυσού., και αγκαλιάζεται από πυκνά ελατοδάση, προσφέροντας στους επισκέπτες του ένα μαγευτικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.

Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα. Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων κ.ά.

Μόλις φτάσετε στο Μεγάλο Χωριό, αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ακολουθήστε το μονοπάτι Μυλοκάλανου που ξεκινάει ακριβώς δίπλα. Περπατήστε πάνω στα ξύλινα γεφύρια και χαθείτε στην ομορφιά της φύσης. Πυκνά φυλλώδη δέντρα σκιάζουν το μονοπάτι, ενώ τα κρυστάλλινα νερά κελαρύζουν χαρούμενα. Ξύλινες γέφυρες διασχίζουν μικρά ρυάκια, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό. Το μονοπατι καταλήγει στην θέση “Κεφαλόβρυσο” πηγές από όπου υδρεύεται το χωριό

Στο τέλος της διαδρομής, στρίψτε δεξιά και σε 2 λεπτά θα βρεθείτε στην πλατεία του χωριού. Εκεί, μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα από τα γραφικά καφενεία και να απολαύσετε ένα δροσιστικό ρόφημα ή ένα γλυκό.Στις 23 Αυγούστου, λαμβάνει χώρα ένα λαμπρό πανηγύρι στον συνοικισμό Γαύρος του Μεγάλου Χωριού, προς τιμήν της Παναγίας Προυσιώτισσας.

Διαβάστε ακόμα:

Καρπενήσι Μονή Προυσου  Μαύρη Σπηλιά

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.