Πλαταμώνας Πιερίας

36

Ο Πλαταμώνας είναι χωριό με περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται στην ακτή του ανατολικού Ολύμπου, μία περιοχή με αρκετούς τουριστικούς προορισμούς όπως το Λιτόχωρο, η Κατερίνη, η Λεπτοκαρυά, οι Νέοι Πόροι. Υπάγεται στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου. Ο Πλαταμώνας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόλεις. Απέχει 43 χιλιόμετρα από την Κατερίνη που βρίσκεται βόρεια και 48 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, που βρίσκεται νότια. Το χωριό είναι προσβάσιμο με τρένο και λεωφορείο με πολλά δρομολόγια καθημερινά. Ο Πλαταμώνας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην περιοχή με αρκετά ξενοδοχεία, beach bar, ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μπαρ. Οι τουρίστες προέρχονται συνήθως από κοντινές πόλεις και χωριά ή από άλλες χώρες, κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη.

Η Ακτή Πλαταμώνα είναι μία από τις μεγαλύτερου μήκους παραλίες στην Ελλάδα. Στο μεγαλύτερο μέρος της η παραλία είναι αμμώδης με ναυαγοσώστες και υπάρχουν πολλά θαλάσσια παιχνίδια διαθέσιμα.

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.