Οβίρες Ρογκοβού: Ένα μαγευτικό δημιούργημα της φύσης

28

Σκαρφαλωμένες στις πλαγιές του Τύμφη, ανάμεσα στο Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, οι Οβίρες Ρογκοβού, αλλιώς γνωστές ως Κολυμπήθρες, μαγεύουν τους επισκέπτες με την αιθέρια ομορφιά τους. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από φυσικές πισίνες σε μια μικρή χαράδρα, σκαλισμένες από τα δροσερά νερά του ρέματος Ρογκοβού, που συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης γοητείας.

Καλοκαίρι ή χειμώνας, οι Οβίρες Ρογκοβού προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες .Κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, οι δροσερές λίμνες αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για βουτιές,καθώς τα δροσερά νερά τους τροφοδοτούνται από το χιόνι των βουνοκορφών. Τους χειμερινούς μήνες, το τοπίο μεταμορφώνεται σε ένα μαγευτικό χειμερινό θέρετρο με παγωμένες λίμνες που κόβουν την ανάσα.

Σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, ο Αλή Πασάς επέλεγε τις Οβίρες Ρογκοβού ως δροσερό καταφύγιο για τα καλοκαιρινά του μπάνια.

Πώς θα φτάσετε:

Από το Μεγάλο Πάπιγκο: Ακολουθήστε το δρόμο προς το Μικρό Πάπιγκο. Σε 1 χιλιόμετρο περίπου, θα συναντήσετε τις Οβίρες.

Από τα Ιωάννινα: Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά (62 χιλιόμετρα).

Από την Αθήνα: Η διαδρομή διαρκεί περίπου 5 ώρες (445 χιλιόμετρα) μέσω Ρίου.

Από τη Θεσσαλονίκη: Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες (370 χιλιόμετρα) μέσω Εγνατίας.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη φυσική ομορφιά τους, οι Οβίρες Ρογκοβού αποτελούν και ένα σημαντικό γεωπάρκο. Η γεωλογική τους διαμόρφωση, αποτέλεσμα εκατομμυρίων χρόνων, φέρει στο φως την πλούσια ιστορία της περιοχής, ενώ η σπάνια χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενούν προσδίδουν στο τοπίο ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Διαβάστε ακόμα:

Διακοπές στα Ζαγοροχώρια

Γεφύρι του Κόκκορου,

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.