Νέα Σεβάστεια Σοχού Ναός του Αγ. Γεωργίου

150

Η Νέα Σεβάστεια Σοχού, βρίσκεται 7χλμ από το Σοχό του Δήμου Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκος σε υψόμετρο 800 μέτρων. Φτάνουμε σε αυτή, ακολουθώντας τον βατό χαλικόδρομο αμέσως μετά το ανοιχτό θέατρο Ράκοβο (λίγο έξω από το Σοχό)
Πλέον, μονάχα δύο κτίσματα σώζονται. Το παλιό Δημοτικό σχολείο και ο ναός του Αγ. Γεωργίου. Μονάχα αγελάδες να βόσκουν θα συναντήσει κάποιος σήμερα..
Το 1981 ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, γύρισε στη Νέα Σεβάστεια ένα 20λεπτο ντοκιμαντέρ για την ΥΕΝΕΔ, με τίτλο “Χωριό ένα, Κάτοικος ένας”. Το ντοκιμαντέρ αυτό αναφερόταν στην εγκατάλειψη του χωριού από τον τελευταίο του κάτοικο. Δυστυχώς όμως κάποιοι τεχνικοί της ΥΕΝΕΔ τότε, έσβησαν το ντοκιμαντέρ αυτό για να γράψουν επάνω στην κασέτα του “Χωριό ένα, Κάτοικος ένας”, ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.
Για το χωριό αυτό έχει γίνει μέχρι και μελέτη ώστε να μεταμορφωθεί σε Δασικό Χωριό, όμως και αυτή “σβήστηκε” στα συρτάρια της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου..

Πηγή:https://parallaximag.gr

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.