Μύτη Ποσειδίου Χαλκιδική

25

H παραλία Μύτη είναι η τρίτη παραλία του Ποσειδίου και η λιγότερο γνωστή. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ομώνυμο παράλιο οικισμό του δήμου Κασσάνδρας, μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου. Πρόκειται για μία αμμόγλωσσα, μία άδενδρη λωρίδα γης που μπαίνει βαθιά μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο, και για το λόγο αυτό υπάρχει και ο Φάρος που κατασκευάστηκε το 1864 και έχει ύψος 14,5 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία πλευρά της αμμόγλωσσας έχει συνήθως γαλήνια νερά, ενώ η πλευρά που «βλέπει» στο πέλαγος έχει περισσότερο κύμα. Η αμμόγλωσσα στο Ποσείδι, σύμβολο της Χαλκιδικής είναι και μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες της περιοχής.

Η παραλία είναι αμμώδης με βαθιά, καταγάλανα νερά που όμως έχουν πολλά ισχυρά ρεύματα με αποτέλεσμα η κολύμβηση να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η παραλία είναι ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου και είναι μοναδικής ομορφιάς. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τα κύματα της θάλασσας. Αριστερά και δεξιά της, υπάρχουν δύο ακόμη παραλίες με πιο γνωστή την παραλία Αιγιοπελαγίτικα. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια για τη λατρεία του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα. Η πανέμορφη παραλία Μύτη βρίσκεται κοντά στο χωριό Ποσείδι όπου υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, χώροι εστίασης και αναψυχής.

Πηγή:

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.