Μονοπατι των Γαλλων Χορτιάτης

320

Πολύ όμορφη διαδρομή από τα Πλατανακια Πανοραματος Θεσσαλονικης Τρόπος: Πεζοπορία (ανηφορική αλλά σχετικά εύκολη) Διάρκεια: Περίπου 2 ώρες (γρήγορη πορεία)

Λίγο μετά το Πανόραμα, με κατεύθυνση προς Χορτιάτη διακριτικές ταμπέλες οδηγούν στα Πλατανάκια. Είναι ένα κομμάτι της φύσης με πανύψηλα αιωνόβια δέντρα και έναν υδροβιότοπο που ξαφνιάζει.

Ένα δάσος γεμάτο ποταμάκια, ελεύθερους χώρους και ένα μονοπάτι που βγάζει μέχρι το φράγμα της Θέρμης, αν θέλει κάποιος πεζοπορία μέσα στη φύση. Μιλάμε για το Ρέμα Βαθύλακκου, ανάμεσα στο Πανόραμα και τη Θέρμη, έναν άγνωστο σε πολλούς βιότοπο με ενδιαφέρουσα διαδρομή μήκους 9,3 χιλιομέτρων για τους λάτρεις του οικοτουρισμού.

Στα Πλατανάκια πέρα από τη βλάστηση υπάρχουν επίσης εστιατόριο- αναψυκτήριο, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, παιδική χαρά, όπως και χώρος για παραδοσιακό πικ νικ μέσα στο δάσος.

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.