Λίμνη Τριαδίου Θεσσαλονίκη

126

Μόλις μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η Λίμνη Τριαδίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμης, η οποία αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ημερήσιες αποδράσεις, με διαμορφωμένα δρομάκια κατάλληλα για πεζοπορία.
Η καταπράσινη όαση δροσιάς σας περιμένει λίγο έξω από το χωριό Τριάδι, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης και είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, ακολουθώντας τον χωματόδρομο που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Τριαδίου για περίπου 2 χιλιόμετρα.
Η τεχνητή Λίμνη Τριαδίου δημιουργήθηκε παράλληλα με το Φράγμα Τριαδίου από τον Δήμο Θέρμης το 1997, στη θέση Παλιά Λατοµεία του χειµάρρου Τριαδίου, με σκοπό να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης και άρδευσης των κατοίκων της περιοχής.
Παρόλο που η περιοχή δεν είναι οργανωμένη τουριστικά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και την ηρεμία της φύσης, καθώς και για τους λάτρεις της πεζοπορίας, που θα ακολουθήσουν το Μονοπάτι της Αλεπούς
Πρόκειται για ένα στενό μονοπάτι με κυκλική διαδρομή τριών ωρών, το οποίο είναι καθορισμένο με σηματοδότηση, ενώ μετά τα 2,5 χιλιόμετρα έχει μέτριας κλίσης ανάβαση και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση..
Διασχίζοντας το μονοπάτι, σε πολλά σημεία μπορείτε να απολαύσετε τη θέα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό, τον ορεινό όγκο του Χορτιάτη, και όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ακόμη και τον Όλυμπο.
Η διαδρομή περνά και από τον οικισμό Μερσινούδα (Isenli), που βρισκόταν εκεί από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στην περιοχή μετά την ανταλλαγή πληθυσμών εγκαταστάθηκαν ελληνικές οικογένειες, οι οποίες το εγκατέλειψαν οριστικά το 1927.
Τους θερινούς, μάλιστα, μήνες, τα γαλαζοπράσινα νερά της Λίμνης Τριαδίου και ο ήχος των πουλιών που κελαηδούν, συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό για εκείνους οι οποίοι λατρεύουν το πικνίκ και τις βόλτες.

Πηγή:https://www.thessalonikiguide.gr

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.