Λιμανάκι Νέας Μαδύτου ένα όμορφο και ήσυχο μέρος, ιδανικό για χαλάρωση

45

Το λιμανάκι της Νέας Μαδύτου είναι εύκολα προσβάσιμο από την παλιά εθνική οδό προς Καβάλα. Πρόκειται για ένα όμορφο και ήσυχο μέρος, ιδανικό για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Κάθε Καθαρά Δευτέρα, στο λιμανάκι διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις με φασολάδα, ελιές τουρσί, χαλβά και κρασί. Επιπλέον, το λιμανάκι είναι ιδανικό για γυμναστική, τρέξιμο, γιόγκα και ποδηλασία. Από το μικρό νησάκι μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Η Νέα Μάδυτος είναι χωριό του δήμου Βόλβης. Βρίσκεται ανατολικά της Θεσσαλονίκης στο 65ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Ο πληθυσμός της είναι 1.621 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Ο οικισμός διαθέτει Κέντρο Υγείας, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Κοινοτική Βιβλιοθήκη, αγορά και τακτική συγκοινωνία για Θεσσαλονίκη και Ασπροβάλτα. Μάλιστα, στη Νέα Μάδυτο υπάρχουν Εργατικές κατοικίες καθώς επίσης και στρατιωτικές κατοικίες. Τέλος, διαθέτει πρότυπο αποχετευτικό σύστημα βιολογικού καθαρισμού. Τα τελευταία χρόνια, μετά και την ολοκλήρωση της επέκτασης σχεδίου πόλης υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση

. Το παλαιότερο όνομα της Νέας Μαδύτου ήταν Στρόλογγος και καταστράφηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μετά τη Μάχη του Εγρί Μπουτζάκ, καθώς οι κάτοικοι επαναστάτησαν[1]. Ο σύγχρονος οικισμός χτίστηκε από πρόσφυγες που ήρθαν το 1923 από την ομώνυμη πόλη της ανατολικής Θράκης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαδύτου καθώς και ο Αθλητικός Σύλλογος παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων εφόσον συμβάλουν στην Πολιτιστική και Αθλητική ζωή του τόπου, αντίστοιχα. Η ποδοσφαιρική ομάδα “Ελλήσποντος” Νέας Μαδύτου αγωνίζεται στην A’ ερασιτεχνική κατηγορία.

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.