Η κορυφή Καλογερικό στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης: Μια πεζοπορία με θέα

300

Η κορυφή Καλογερικό στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης είναι μια εύκολη πεζοπορία που προσφέρει εκπληκτική θέα. Βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στα όρια με το Νομό Χαλκιδικής. Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Λιβάδι και ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στον Άγιο Ραφαήλ, ανεβαίνει στην κορυφή. Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 7,5 χιλιόμετρα και η διάρκεια της είναι περίπου 3-3,5 ώρες.

Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Αρχικά, ακολουθεί τους δρόμους του χωριού μέχρι να φτάσει στο δασικό δρόμο. Από εκεί, το μονοπάτι ανηφορίζει μέσα στο δάσος, με υψομετρική διαφορά περίπου 250 μέτρων. Η διαδρομή είναι καλά σηματοδοτημένη και δεν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.

Η κορυφή Καλογερικό βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων. Από εκεί, η θέα είναι μαγευτική. Μπορούμε να δούμε τον Θερμαϊκό Κόλπο, την κοιλάδα του Ανθεμούντα , τον Όλυμπο, καθώς και το Όρος Χορτιάτης, και τα γύρω βουνά. Εάν θέλετε να απολαύσετε μια όμορφη πεζοπορία με θέα, η κορυφή Καλογερικό είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Δείτε εδώ το άρθρο για το Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.