Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Καταρράκτης Βασιλουδίου

196

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης θα γνωρίσουμε σήμερα στις μικρές μας αποδράσεις στη Φύση στην πόλη της Θεσσαλονίκη. Στο όμορφο Βασιλούδι κρυμμένος μέσα στο χωριό υπάρχει ο μικρός αλλά δροσερός καταρράκτης της Αγίας Παρασκευής.

Που βρίσκεται
Το χωριό Βασιλούδι είναι ένα μικρό χωριό περίπου 700 κατοίκων κοντά στην λίμνη Κορώνεια πάνω στον παλιό οδικό άξονα Θεσσαλονίκης Καβαλας. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου 30 χλμ. Η θέση του χωριού είναι σε πλαγιά του ενώ η νότια πλευρά του βρίσκεται ψηλότερα και εφάπτεται με το δάσος της περιοχής.

Ο καταρράκτης της Αγίας Παρασκευής
Στην ανατολική πλευρά του χωριού υπάρχει ρέμα που κατεβαίνει από τον ορεινό όγκο του Χορτίατη. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και υπάρχει ροή στο ρέμα τότε ο επισκέπτης μπορεί να δε να δημιουργείται ο μικρός καταρράκτης στην τοποθεσία της Αγίας Παρασκευής.

Στο σημείο αυτό χτίστηκε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής σε μια καταπράσινη χαράδρα που καταρράκτης δημιουργεί μια πανέμορφη μικρή λίμνη. Τον χώρο αυτό οι κάτοικοι διαμορφώσαν κατάλληλα με παγκάκια και τραπεζάκια. Εκεί πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πανηγύρι της Αγίας στις 26 Ιουλίου. Τα καλοκαίρια μάλιστα μπορείτε να δείτε πολλούς μικρά παιδιά να κάνουν ακόμα και μπάνιο στην μικρή λίμνη.

Πηγή: https://thesekdromi.gr/thessaloniki/kataraktis-vasiloudi/

Credits

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: flightmode.gr

Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το flightmode.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το flightmode.gr επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.